author love stuffies affies
Sofia, 10 years young, do follow this blog if you dare, just inform me after you follow, don't forget to exchange link with me, and please click all below link, please follow for tumblr and twitter and add for facebook if you dare, inform me if I doing a huge mistake >,<
Final Giveaway Sponser
AmminTehaaNFMLeeyaIema GurlzGirl on the slope
Network
tumblrfacebooktwitter
+ FollowHome

Freebies Doodle Part 1 *Using Photoshop CS5

Assalammualaikum dan hi! Semalam Sofi ada cakap nak bagi doodle kan? Okay, today I'll show the doodle yang tak seberapa tapi bolehlah eh? Jangan lupa komen kalau guna. Semua dah ditransparentkan. Cuma kalau nak buat header korang editlah sendiri ye, tapi kalau nak buat sidebar icon tu bolehlah. Dan semua doodle ni Sofi buat guna Adobe Photoshop CS5. Nantikan doodle Sofi dari Paint Tool Sai ye.SKIP. Okay, here is the doodle.
http://2.bp.blogspot.com/-_twrmSkl5Ok/UNDnb8VsCkI/AAAAAAAAAEs/sK_SflcWGR8/s320/Untitled.png

http://2.bp.blogspot.com/-MddSIGLeiec/UNDoE5gq_TI/AAAAAAAAAE0/VKErKblCqF0/s320/Untitled+1.png
http://3.bp.blogspot.com/-XzpR1G_odxo/UNDoRUmQ5kI/AAAAAAAAAE8/azjqJnS61-I/s320/Untitled+2.png
http://2.bp.blogspot.com/-0mj_RCi_NgM/UNDodMLJhlI/AAAAAAAAAFE/WVN7AIkfwyM/s320/Untitled+3.png
http://3.bp.blogspot.com/-o8BV9qTUWIg/UNDopoK8KBI/AAAAAAAAAFM/ZmytS1LQk8o/s320/Untitled+4.png
Okay, tu je, cukup tak lima? Tak cukup? Pergi tambah doodle dari websitelah. Okay-okay, just joking. Semua doodle ni ada teknik dia namanya Stroke line. Hampir semua doodle dekat atas ni Sofia guna stroke line. Yang first tu Sofia ikut tutorial Wan Hazel. Lepastu second,third,fourth and fifth tu semuanya Sofia buat sendiri. Sofia banyak guna bulat. Yang ketiga tu Sofi nak buat ombre, akibat jatuh cinta dengan ombre nail jadi Sofi try buat ombre shirt and hair, tapi taktaulah bagi korang okay tak. Bagi yang blogwalker tu jemputlah ambil satu doodle. Lepas ambil jangan lupa komen tau. Sofi buat doodle ni sampai 6.17 pagi. Mana taknye. Kejap ayah nak pakailah nak tengok kamera, lepastu mak pakai lah nak edit gambar jugak, lepas kena layan orang lah, lepastu mak panggil makan lah. Tapi Sofi gembira jadi burung hantu malam-malam. Bateri komputer sampai tinggal 14%. And one more thing before tutup bicara. Nantikan Freebies Doodle Part 2 guna Paint Tool Sai dan Tutorial Doodle. Okay-okay, cukup sini dah, assalammualaikum dan bbye.

P/s: Ambil lah satu ye. Jangan lupa komen sekali.







Tuesday, 18 December 2012 (14:23)

OLD | NEW